Članovi Hrvatske Mense vlakom uz 50% popusta

Članovi Hrvatske Mense vlakom uz 50% popusta

Hrvatska Mensa i HŽ Putnički prijevoz d.o.o. potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji koji svim članovima Hrvatske Mense omogućuje da putuju vlakom na svim relacijama u unutarnjem prometu uz 50% popusta od redovne prijevozne cijene.

Popust se ostvaruje na prodajnim mjestima HŽ Putničkog prijevoza uz predočenje valjane iskaznice Hrvatske Mense i plaćenu članarinu. Iskaznicu je potrebno imati za cijelo vrijeme putovanja i pokazati je na zahtjev ovlaštene osobe HŽ-a. Ukoliko član Mense nije imao mogućnost kupiti prijevoznu kartu na kolodvoru, kartu može kupiti u vlaku kod konduktera i ostvariti popust. Nažalost, trenutno nije moguće kupiti prijevoznu kartu s popustom za članove Mense online. HŽPP odobrava popust za prijevoz u 1. i 2. razredu u redovitim vlakovima unutarnjeg prometa, propisanim važećim voznim redom. Popust se po trenutnom ugovoru ostvaruje do 13. veljače 2021. godine, a ne primjenjuje se na posebne vlakove, cijene za uporabu postelje u vagonima za spavanje i uporabu ležaja u vagonima s ležajevima.

Prijevoz vlakom najudobniji je, najsigurniji i ekološki najprihvatljiviji oblik kopnenog prijevoza te Hrvatska Mensa podržava i potiče putovanje vlakom kad god je moguće.