Produljena dugogodišnja suradnja Hrvatske Mense i HŽ Putničkog prijevoza

 

Hrvatska Mensa i HŽ Putnički prijevoz d.o.o. produljili su suradnju temeljem koje se svim članovima omogućuje putovanje vlakom na svim relacijama u unutarnjem prometu uz 50% popusta od redovne prijevozne cijene. Korištenje "Mensa - popusta 50%" se može ostvariti do 13. veljače 2025. godine.

Popust se ostvaruje na prodajnim mjestima HŽ Putničkog prijevoza uz predočenje valjane iskaznice Hrvatske Mense i plaćenu članarinu. Iskaznicu je potrebno imati cijelo vrijeme putovanja i pokazati je na zahtjev ovlaštene osobe HŽ-a. HŽPP odobrava popust za prijevoz u 1. i 2. razredu u redovitim vlakovima unutarnjeg prometa, propisanim važećim voznim redom. Popust se ne primjenjuje na posebne vlakove, cijene za uporabu postelje u vagonima za spavanje i uporabu ležaja u vagonima s ležajevima.

Prijevoz vlakom najudobniji je, najsigurniji i ekološki najprihvatljiviji oblik kopnenog prijevoza te Hrvatska Mensa podržava i potiče putovanje vlakom kad god je moguće. Suradnja Hrvatske Mense i HŽ Putničkog prijevoza d.o.o. započela je početkom 2020. godine.