Hrvatska Mensa nastavlja ciklus predavanja te najvljujemo novo predavanje koje će biti održano u prostorima Hrvatske Mense u petak, 8.02.2019. s početkom u 18:00 sati . Psihologinja Laura Marković, održat će predavanje pod nazivom ‘Drugačiji pogled na iznimno inteligentne – Tko su, kako ih bolje vidjeti?’

Sadržaj:
U nastojanju da bolje razumije sebe, čovjek želi saznati više o grupi kojoj pripada. Kod visoko-inteligentnih ovaj je zadatak nešto zahtjevniji, jer, kao što ćemo čuti, imaju potencijal biti istovremeno međusobno sličniji i različitiji nego je to slučaj kod osoba prosječne inteligencije. Na ovom predavanju saznat ćete više o izazovima definiranja visoko-inteligentnih kao grupe. Neka pitanja na koja ćemo potražiti odgovor su: Kakav je odnos visoke inteligencije i osobina ličnosti? Koji su to specifični potencijali i ranjivosti visoko-inteligentnih? Što je asinkroni razvoj? Kakvi izazovi očekuju roditelje darovitog djeteta? Predavanje se naslanja na tekst objavljen na Blogu o učenju, koji možete pročitati na sljedećoj poveznici: Drugačiji pogled na iznimno inteligentne – Tko su, kako ih bolje vidjeti? Veselimo se Vašem sudjelovanju!

Predavač:
Laura Marković diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Iskustvo u radioničkom i savjetodavnom radu stjecala je u nevladinim organizacijama ‘Rehabilitacijski centar za stres i traumu’, ‘Ženska soba – Centar za seksualna prava’, ‘Cedar – Centar za edukaciju, savjetovanje i osobni razvoj’ te ‘Civil Service International Deutscher Zweig’ u Bonnu. Surađuje s nevladinim organizacijama, KNAP-om i Eduka Centrom te predaje psihologiju u Općoj privatnoj gimnaziji u Zagrebu. Od 2018. godine vodi obrt za poduku i savjetovanje ‘Bijeli krug na šarenom polju’, gdje podržava školarce/ke koji imaju specifične poteškoće učenja i/ili su daroviti da se bolje snađu u školi. Educira se iz gestalt pristupa u radu s klijentima.