Ovogodišnju sezonu predavanja završit ćemo s temom koja je posljednjih nekoliko godina izuzetno popularna.
U prostorima Hrvatske Mense 07.12.2018. u 19.00 sati će nam Miroslav Šuvak & Domagoj Jakopović Ribafish ispričati priču o razvoju Craft pivarstva u Hrvatskoj i regiji, a svi koji žele, moći će na licu mjesta probati jedno od poznatijih craft piva Nove Runde – C4.

Sadržaj:

Što je craft pivarstvo, koje su craft pivovare u Hrvatskoj, ima li craft pivarstvo značaj za turizam i poduzetništvo, koji su aktualni pivski stilovi, pivski festivali, trendovi…

Craft revolucija je u Hrvatskoj započela 2013. godine i od tada samo raste. Od svega nekoliko pivskih vizionara u početku, do današnjih 60-ak pivovara, svijest o craft pivu bilježi rapidan rast. Pale aleovi, IPA-e, Porteri, BRUT IPA-e, Stout-ovi… postaju normalni izrazi pri naručivanju piva u trgovinama i kafićima, a trend crafta je uzlaznoj putanji. No, što o tome misle velike korporacije kojima se ne sviđa da netko uzima dio njihovog kolača? Kako su se Hrvati i regija “zakvačili” na novitete i koja je budućnost?

Predavači:

Miroslav Šuvak je jedan od osnivača craft pivovare Nova Runda koja je s radom započela 2013. godine. Miroslavova uloga je konstantna edukacija javnosti o craft pivu, prednostima craft piva u odnosu na industrijsko pivo te pivskoj povijesti i pivskim stilovima.

Domagoj Jakopović Ribafish je profesor geografije u mirovanju, glavni urednik portala Gastro.hr, pivopija i štovatelj homebrewinga i crafta. Svaki slobodan trenutak koristi za isprobavanje novih piva i pismeno i usmeno širenje dobrih vijesti o ovoj sekti… pardon, pokretu.