Testing, testing, ...

...jen, dva, tri. Radi li ovo?

Prošlo je i prvo testiranje u 2009. godini.

Rado viđen domaćin, Zagreb, još jednom je otvorio vrata za testiranje Hrvatske Mense. Testirali smo 81 kandidata, među kojima je i jedan "celebrity". Testiranje prolazi čisto mensaški, s peripetijama pravog romana. Kako je i rečeno u prvom uvodnom govoru na testiranju, mi smo mensaši i volimo nove izazove koji iskaču u zadnji tren. Možda malo i previše za ukus normalne osobe.

Testiranje je održano u dvorani Vijeća gradske četvrti Trešnjevka - sjever, koji nam izlaze u susret po treći puta. No, iako dvoranu dobivamo bez naknade, nije to bez svojih posljedica. Tako su nam vremena prijava bila malo osakaćena, no ipak je na kraju sve dobro prošlo iako ne previše glatko.

81 kandidat se čini malo, no nemojmo to gledati kao neuspjeh. Imali smo prilike ugostiti novinarku Večernjeg lista koja je svečano obećala da će se testirati idući put. Za kraj su naši gosti bili TV ekipa s Nove. Prizvali su Marka Lasića, zvanog Nered, da uneredi naš test. Tko je koga na kraju, vidjet ćemo. Naš član Ribafish spremno se uhvatio u klinč s televizijom, a i vrli nam je predsjednik imao ukazanje na dalekovidnici. Hoće li to biti pozitivna ili negativna reklama, ostaje nam vidjeti. Nemamo previše sreće s novinarima, kad im nismo zanimljivi, sami smisle nešto da privuku pažnju.

Prvi put otkad sam voditelj odbora (a i član odbora, odnosno radne grupe prije toga), na testiranju se pojavljuje i jedna gluha osoba. Gospodin P., koji nam je došao iz Turopolja, stariji je i vrlo interesantan čovjek. Brzo smo pronašli "zajednički jezik" te smo uputili gospodina u rješavanje testa. Bio je brz i briljantan, a prije početka testiranja iskoristio je priliku i da nam se pohvali. Među ostalim, pokazao nam je i svoj mali katalog drvenarija koje djeluju u skladu s nazivom kataloga, IQ puzzles. Tko zna, možda Hrvatska Mensa jednoga dana naruči i par logoa izrađenih u drvu.

Zahvalio bih se Grgi (Dalibor G.), Petri, Shrinku (Mario J.), Josipi, Ireni, Tvuku (Tomislav), Venty (Iva), Sanji, Lisi (Ela), Dabiju (Dalibor A.), Blueberry (Gordana), Nini, Neuru (Alen), vi_02 (Vladimir), Romanu, Ribafishu (Domagoj, a i malom R, Roku), ... za plakatiranje, medijsko objavljivanje i eksponiranje, za lijepljenje, tipkanje, pisanje, računanje, čuvanje i nadgledanje, za moralnu podršku, društvo i zezanciju, prijevoz psihologica do i od kolodvora, za igranje virtualnog biljara, ...

U Zagrebu su testiranju prisustvovale i dvije nove, osječke psihologice, Maria i Koraljka. Kad će one dobiti svoju priliku, još se ne zna. Kad će nova testiranja? To se još manje zna. :-)

 

Pozdrav, Mario