Testiranje u Zagrebu 24.03.2018.

Testiranje se obavlja u kontroliranim uvjetima pod nadzorom ovlaštenog psihologa. Za rješavanje standardiziranog testa inteligencije kojeg koristi Hrvatska Mensa nije potrebno nikakvo posebno predznanje. Test je neverbalan, što znači da ne sadrži alfanumeričke znakove niti kulturno ili geografski specifične simbole. Zbog ovih razloga potpuno je nevažna kulturna, obrazovna, geografska, vjerska i ostala pripadnost pristupnika.

Osobe mlađe od četrnaest godina ne mogu pristupiti testiranju. Cijena testiranja je 150 kuna po osobi, a plaća se na mjestu testiranja prije ulaska u dvoranu. Rezervacijom na web-stranicama i uplatom unaprijed ostvarujete pravo na popust i tada je cijena 135 kuna, odnosno 100 kuna za učenike i studente. Na testiranje je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu (ili neku drugu službenu ispravu sa slikom), te dokument kojim dokazujete status redovnog studenta. Sve upute za rješavanje testa dobit ćete od psihologa prije početka testiranja. Za testiranje se nije potrebno unaprijed prijavljivati, ali ukoliko želite osigurati popust i pristup u terminu koji vam odgovara, prijavite se. Izuzetak su testiranja u prostorijama udruge u Zagrebu, kao i ona za koja je u najavi navedeno da se treba unaprijed prijaviti, te uplatiti troškove testiranja.

U roku od mjesec dana, psiholog pristupnicima poštom šalje rezultate testiranja na njihovu kućnu adresu, u zatvorenoj omotnici. Pristupnikov rezultat njegova je privatna stvar. Hrvatska Mensa od nadzornog psihologa dobiva isključivo popis osoba koje su na temelju postignutog rezultata na testu inteligencije ispunile uvjet za učlanjenje, te im šalje poziv da to i učine, ako žele.

Testiranju ne mogu pristupiti osobe koje su testirane tijekom tekuće ili prošle godine. Članovi Mense i osobe koje su na testiranju ispunile uvjet za učlanjenje u Mensu ne mogu pristupiti ponovnom testiranju.

Obavijest svim osobama testiranima prije 2007. godine:

Do kraja 2006. godine koristio se stari test pri čemu je uvjet za članstvo bio rezultat 148 ili više (centil 98). Od početka 2007. koristi se novi test na kojem je uvjet za članstvo rezultat 131 ili više (centil 98). Radi se o drugačijoj skali izražavanja rezultata, Mensa nije snizila uvjet za članstvo!
Ako ste se testirali prije 2007., bez obzira koji rezultat ostvarili i iznosi li on po novome 131 ili više, pogledajte o kojem se centilu radi. Ako Vam u rezultatu piše centil 98 ili više, ostvarili ste uvjet za članstvo.